Acasa » Ignifugare

Un incendiu se poate transforma foarte usor intr-o tragedie in doar cateva clipe. De aceea trebuie sa luam toate masurile pentru a evita sau pentru a intarzia cat mai mult efectele dezastruase ale unui incendiu. In aceasta idee va recomandam serviciul de ignifugare.

Ce presupune?

Se tratează suprafețele materialelor ușor inflamabile ca lemnul, materialul textil etc., cu substanțe ignifuge care încetinesc declanșarea arderii. Nu înseamnă că materialele tratate vor deveni total rezistente la foc, ci doar că rata de ardere va fi mult mai mică decât în mod natural.

Îți oferim servicii complete de ignifugare pentru o gamă variată de materiale:

Ignifugare lemn

Procedura de ignifugare constă în aplicarea substanțelor ignifuge pe orice tip de suprafață din lemn: pereții interiori și exteriori, acoperiș, mobilier etc. Acest procedeu va spori rezistența la ardere substanțial.

Printre metodele de a realiza ignifugarea asupra lemnului se numără pulverizarea, aplicarea prin pensulare sau scufundarea în substanța ignifugă. Fiecare dintre modalitățile de aplicare ale substanței este potrivită pentru anumite suprafețe, iar timpul procedurii poate varia.

Pentru ca efectele tratamentului să fie de lungă durată, recomandăm să se respecte întocmai indicațiile echipei care realizează ignifugarea, precum și să se aibă în vedere reaplicarea soluțiilor la anumite intervale de timp.

Ignifugare sarpanta

Sarpanta este scheletul acoperișului, iar materialul din care se realizează este de obicei lemnul prelucrat sau semiprelucrat. Ignifugarea sarpantei este primul pas care trebuie făcut în procesul de ignifugare a unui acoperiș. Acesta are loc chiar în stadiul de ridicare al construcțiilor.

Ignifugarea se face prin pulverizare sau aplicarea direcă cu pensula a soluțiilor pe toată suprafața sarpantei.

Pre-tratament, se va curăța suprafața de praf, noroi, var sau orice altă urmă de substanță chimică sau vopsea. Apoi se vor acoperi cu chit eventualele crăpături/defecte ale lemnului, urmând ca în ultimă fază să fie aplicate substanțele ignifuge.

Ignifugare textile

Materialele textile pot fi foarte ușor inflamabile de aceea se recomandă ignifugarea acestora pentru întârzierea procesului de ardere.

Ignifugarea se poate realiza pentru textile precum covoare, draperii, perdele, copertine, tapițerii, pe scurt, putem ignifuga orice material textil din incinta unui spațiu public interior.

Nu îți face griji, prin aplicarea soluțiilor ignifuge nu se va modifica nicidecum aspectul fizic al textilelor și nici proprietățile acestora (rezistența, culorile vor rămâne la fel).

Materialele ce urmează a fi tratate vor fi curățate în profunzime, pentru ca substanța ignifugă să poată pătrunde în țesături. Metoda de aplicare utilizată este pulverizarea sau scufundarea în soluție, in funcție de suprafața materialului. De asemenea, numărul de straturi aplicate și timpul până la următorul tratament depind foarte mult de materialul tratat.

Ignifugare metal

Aici vorbim despre procedura de termoprotecție metal și reprezintă aplicarea unor vopseluri termospumante pe structurile metalice care au rolul de a proteja aceste structuri și de a împiedica extinderea focului.

Pentru cele mai bune rezultate, trebuie respectate câteva reguli stricte înainte de aplicarea tratamentului: pregătirea suprafețelor de lucru, grunduirea metalului, respectarea temperaturii minime din zona de lucru.

Printre avantajele termoprotecției, pe lângă cel evident de salvare de vieți, se numără și impiedicarea propagării incendiilor, limitarea pagubelor materiale, închieierea contractelor de asigurare cu costuri reduse.

Alege soluția care ți se potrivește. Contactează-ne pentru a primi oferta de preț!

© Copyright 2020 - ddd93.ro - Firma Dezinsectie Dezinfectie Deratizare Bucuresti