Deratizarea
Deratizarea este procesul la care ar trebui să te gândești dacă ai descoperit rozătoare sau urme ale acesteia la tine acasă.
Șoarecii și șobolani sunt purtători de boli și microbi care afectează puternic omul. Ciuma bubonică a pornit de la aceste rozătoare. Clar nu îi vrei la tine în casă sau în apropiere.
Modalități de deratizare
În prezent utilizăm plăci adezive non-toxice care sunt net superioare capcanelor metalice. Acestea pot fi folosite în siguranță, având o rată de eficiență foarte mare: dacă vechile capcane prindeau un singur șoarece, plăcile adezive prind până la 8 – 10 șoareci sau 2-3 șobolani.
Mare atenție atunci când cumpărați soluții de deratizare din comerț pentru că există produse neprofesionale și chiar contrafăcute ineficiente.
Vă recomandăm să apelați la sericiile unei firme specializate pentru a scăpa de griji și de dăunători. În plus, veți primi și garanție între 4 și 6 luni.
Recomandări / prevenție
Pentru a preveni instalarea unei colonii de rozătoare pe proprietatea ta, recomandăm să păstrezi permanent stații de intoxicare alimentate cu soluție proaspătă la un interval de maxim 6 luni. Astfel, dacă un singur șoarece/șobolan este otrăvit și se întoarce în cuib, atunci tot cuibul va pleca.
Nu uita că dacă sesizezi o problemă, aceasta trebuie tratată cât mai urgent: rozătoarele se înmulțesc foarte repede.
FAQ
Î: Cat de des se recomandă să fac deratizare?
R: Se recomandă o deratizare inițială în care să se amplaseze stațiile de intoxicare în locuri-cheie, rămânând doar să facem întreținerea și realimentarea acestora la un interval de maxim 6 luni.